Data: 2007-12-10 17:55:29
Temat: Re: krówki -- co zrobiliśmy nie tak?
Od: Bbjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tadeusz Smal pisze:
> przy gotowania gara 8l grochoweczki
> trzeba sie troche nakroic warzyw i miesa
8 l to już chyba nie grochóweczka, a potężna grochówa.
> za slodyczami slodyczami nie przepadam
> i z pieczonego wole kaczke niz babke
Ja właściwie też, ale te domowe cukierki są pyszne i one stanowią jeden
z wyjątków.
> czy robiles cukierki z dodatkami?
> pamietam, ze dodawalismy do masy
> prazone platki owsiane
> kaszke manna , mak , posiekane orzechy
Próbowałam, ale to nie to, te krówki najlepsze są (dla mnie) wyłącznie z
wanilią. Śmietanka słodka, cukier, wanilia i wkład własny, czyli mieszanie.
Z 'dodatków' to orzechy i migdały są pyszne w miodowej glazurze. I
straszliwie świątecznie się kojarzące.
--
Bbjk, oczywiście z pozdrowieniami, uśmiechami takoż
|