Data: 2006-02-12 18:19:16
Temat: Re: krupnik
Od: "marek x" <m...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anet <a...@a...pl> napisał(a):
> Wymyśliłam sobie krupnik na obiad. No i przeglądając przepisy pojawił się
> problem (a miało być tak prosto). Ile czasu gotować kaszę. W jednych
> przepisach około 20 min inne zaś mówią nawet o 1,5h. Która wersja
> smaczniejsza. Jak długo gotujecie kasze i czy to w ogóle jakieś znaczenie.
>
> Anet
Ja gotuję bardzo długo, do momentu aż kasza bez problemów rozgniata się między
palcami. Alternatywą może być krupnik z płatków jęczmiennych. Znacznie szybszy
ok 20 minut wystarcza. Trzeba użyć gotowego wywaru mięsnego z jarzynami.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|