Data: 2003-05-25 16:30:07
Temat: Re: kruszonka
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
l...@p...onet.pl wrote:
>
> Witam
> Mam pytanie: czy ma ktos wyprobowany sposob na kruszonke.
> Moja wychodzi albo za twarda, albo rozlewa sie po cieście.
> Pozdrowienia
> Henia
Wlasnie wczoraj zrobilam pyszne drozdzowe z kruszonka. Kruszonki bylo
wystarczajaco na blache o wielkosci 22cm x 33 cm. Kruszonka przyklei sie
do ciasta, jesli ciasto sie posmaruje jajkiem po urosnieciu, przed
posypaniem kruszonka:
70 gr masla
70 gr cukru (1/3 szklanki)
80 gr maki (1/2 szklanki)
1 zoltko
Posiekac nozem, zarobic palcami, schlodzic az twarde, pokruszyc, posypac ciasto.
Magdalena Bassett
|