Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Atunia " <a...@W...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ksiązki-prosze o rady
Date: Wed, 19 Jan 2005 15:02:10 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 30
Message-ID: <cslsph$hdr$1@inews.gazeta.pl>
References: <cslkup$1a57$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: afp42.internetdsl.tpnet.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1106146930 17851 172.20.26.240 (19 Jan 2005 15:02:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 19 Jan 2005 15:02:10 +0000 (UTC)
X-User: atunia
X-Forwarded-For: 172.20.6.64
X-Remote-IP: afp42.internetdsl.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:228232
Ukryj nagłówki
Aleksa_Be <dyskusje(usunspam)@poczta.fm> napisał(a):
[ciach dużo potraw z wszystkiego]
Jako również początkująca z całego serca polecę coś, co mi się jeszcze w
merlinie udało dostać, ale co już chyba tylko na Allegro/w
antykwariacie/taniej książce można jeszcze będzie znaleźć:
Maria Derkacz-Strybel
Jak gotować szybciej?
(http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/203906)
Przepyszna zupa cebulowa do zrobienia w kwadrans, właśnie mi w garnku dochodzi
ciekawa brokułowa zmajstrowana w pół godziny, a zaznaczam, że w gotowaniu
wprawy nie mam i grzebię się po tej kuchni jak niedojda...
A czy to nie przepis Ćwierciakiewiczowej zaczynal się od brania silnych
dziewek kuchennych? ;) Bo jeśli tak, to jest to już wyższa szkoła jazdy. Jeśli
koniecznie to musi być coś z patyną lat, to polecam:
Fedak Alina, Fedak Paulina
ABC sztuki kulinarnej. Przez żołądek do serca
W antykwariacie literackim (chodzi o Fenix?) jest niemal zawsze.
Pozdrawiam
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|