Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.chmurka.net!eternal-september.org!
news.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
From: Wiesiaczek <c...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kto jadł już robaki ?
Date: Sun, 9 Jul 2023 14:43:36 +0200
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 47
Message-ID: <u8ea1p$24kpm$2@dont-email.me>
References: <b...@g...com>
<3...@g...com>
<u6h7mv$pfgi$1@dont-email.me>
<4...@g...com>
<u8e9ln$24meh$2@dont-email.me>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Sun, 9 Jul 2023 12:43:37 -0000 (UTC)
Injection-Info: dont-email.me; posting-host="1aef9ee3204ce714592630da2a879cb0";
logging-data="2249526";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX1++oj8n82tVljL9WH656lsNozfYWQY9Ftc="
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:102.0) Gecko/20100101
Thunderbird/102.4.2
Cancel-Lock: sha1:OJ2XI8+AnETbkD24XWYuE6VW4gg=
In-Reply-To: <u8e9ln$24meh$2@dont-email.me>
Content-Language: pl-PL
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:383907
Ukryj nagłówki
W dniu 9.07.2023 o 14:37, Trybun pisze:
> W dniu 07.07.2023 o 08:45, XL wiosenna pisze:
>> piątek, 16 czerwca 2023 o 10:49:37 UTC+2 Trybun napisał(a):
>>> W dniu 08.06.2023 o 15:42, M. Z. pisze:
>>>> środa, 7 czerwca 2023 o 16:39:05 UTC+2 dwa cepeliny napisał(a):
>>>>> Ponoć niektórzy obiecują nam jeść w przyszłości robaki.
>>>>> Taka mączka dodawana jest już czasami do pizzy we Włoszech.
>>>>>
>>>>> Jak to smakuje ? Ciekawe....
>>>> Nie zamierzam. Ale sk...ni celebryci za forsę POWIEDZĄ w
>>>> sponsorowanych wypocinach, że oni i ich dzieci dla ,,ratowania
>>>> planety" zeżrą każde gówno:
>>>>
>>>> https://jastrzabpost.pl/newsy/anna-dereszowska-jej-s
yn-jadl-owady-jak-wyglada-ich-dieta_1334973.html
>>>>
>>>> A że do tego gówna polecieli megatoksycznym ,,dla planety" samolotem
>>>> (bo przecież nie popłynęli żaglówką), to tylko nieistotny szczegół w
>>>> ich celebryckim sk...niu. ???
>>> A dlaczego - nie? Przynajmniej dla mnie danie złożone np z pasikoników
>>> zapiekanych w cieście brzmi dość apetycznie.. Do dżdżownic w postaci
>>> tatara raczej nie dam się przekonać.
>> Nikt tu nie zakłada dobrowolności. Przemycą Ci w kiełbasie i
>> schaboszczaku, a potem jawnie przymuszą ,,przepisami eko".
>> Obecne grzeczne propozycje i wzmianki w stylu ciekawostkowym to tylko
>> przedbiegi.
>
> Myślisz że pasikonik z łąki bez całego tego współczesnego paskudztwa to
> mięcho mniej wartościowe od wieprzowiny czy drobiu z ferm hodowlanych?
> Tym bardziej że jak piszesz konsument nie będzie miał świadomości że
> zjada owady..
Myślisz, że świnie w chlewniach jedzą paszę mniej wartościową niż dziki
na wolności?
Albo psy karmione mieszankami specjalnie dla nich produkowanymi są
gorzej odżywione niż te szwendające się po śmietnikach?
Mnie nie rajcuje być karmionym tymi luksusami, nawet, gdyby były lepsze
od schabowego z kapustą i szklaneczki bimbru :)
--
Wiesiaczek - dziś z podkarpackiej wsi
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
Niech żyje POLEXIT! I salwa Ukrainie!
Wolę Rosję jako wroga niż Ukrainę jako przyjaciela.
|