Data: 2005-11-28 20:45:10
Temat: Re: kto ma przepis na SOS do CEZAR SALAD ?[OT]
Od: "lidiapaszkowska" <0...@t...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
majo, anchovis,parmezan, sok z cytryny, czarne oliwki, piperz
sol....wszystko zmielic na mial...powinno miec kolor lekko szarawy
...podawac z litte gem i grilowanym kurczakiem oraz sucharkami
Użytkownik "Maciej Jastrzebski" <p...@a...man.lublin.pl> napisał w
wiadomości news:dm7g34$c3h$1@news.lublin.pl...
> flower <f...@w...pl> wrote:
>
> > A masz propozycje książki gdzie takie rzeczy są opisane?
> > Może sprecyzuję: nie chodzi mi o przepis w którym jest sypanie papryki
do
> > cebuli, ale opis JAK to robić.
>
> "Gundel's Hungarian Cookbook". Rozdział "About Hungarian-style Cooking',
> strona 14: "[...] do not put paprika into overheated lard; it will produce
a
> bitter taste and the color will be brown instead of red.". Jest też cały
> akapit zatytułowany "How to brown onion and use paprika".
>
> Pedro.
>
> PS. Książkę kupiłem za jakieś grosze na Allegro, dzięki Władysławowi
właśnie,
> który podesłał tutaj link do aukcji. :)
>
> --
> #!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski
<M...@m...lublin.pl>
>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print
$_
> [$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N
Bj*!'.
> 'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}
|