Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mai
l
From: "Grzegorz Szutka" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kuchenka elektryczna - howto ?
Date: Thu, 12 Sep 2002 14:24:51 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 24
Sender: s...@p...onet.pl@pa105.rybnik.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <alq130$m9j$1@news.onet.pl>
References: <3...@v...pl>
NNTP-Posting-Host: pa105.rybnik.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 1031833504 22835 217.96.206.105 (12 Sep 2002 12:25:04 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Sep 2002 12:25:04 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:125376
Ukryj nagłówki
Kuba Skublicki z adresu <k...@v...pl> napisał:
:: Hej.
:: w nowym mieszkaniu mam kuchenkę elektryczną (płyta indukcyjna ?) i
:: piekarnik elektryczny ... jak się na toto przesiąść z gazowej ? jak
:: z tego oszczędnie i efektywnie korzystać i czy 3ba jakieś 'inne'
:: garnki niestandardowe kupować ???
Płyta indukcyjna? taka ciemna plaska ceramiczna jak zalaczysz to pole robi
sie czerwone?
na taka najlepiej garnki z PLASKIM dnem. ja mam z nierdzewki z podw albo
potrojnym dnem - mimo wszelkich staran nic sie jeszcze w nich nie
przypalilo. Mam co nieco do czynienia z firma prod. garnki emaliowane i wiem
ze mimo wielu zalet malo prawdopodobne jest by mialy zalkowicie plaskie
dno - taka juz ich uroda :(.
to tyle z mojego punktu widzenie (rzadko cos gotuje) a efektywnosc to juz
najlepiej powiedza Ci dziewczyny.
jezeli w piekarniku masz termoobieg (w tylnej sciance jest taki
wentylatorek, ktory dmucha goracym powietrzem to jest to super bo zapewnia w
miare jednakowa temp w calej komorze, u nas korzysta sie tylko z tego i
opiekacza :)
grzesiek
|