« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-09-12 07:57:40
Temat: kuchenka elektryczna - howto ?Hej.
w nowym mieszkaniu mam kuchenkę elektryczną (płyta indukcyjna ?) i piekarnik
elektryczny ... jak się na toto przesiąść z gazowej ? jak z tego oszczędnie i
efektywnie korzystać i czy 3ba jakieś 'inne' garnki niestandardowe kupować ???
Pozdrowionka,
Kuba
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-09-12 12:24:51
Temat: Re: kuchenka elektryczna - howto ?Kuba Skublicki z adresu <k...@v...pl> napisał:
:: Hej.
:: w nowym mieszkaniu mam kuchenkę elektryczną (płyta indukcyjna ?) i
:: piekarnik elektryczny ... jak się na toto przesiąść z gazowej ? jak
:: z tego oszczędnie i efektywnie korzystać i czy 3ba jakieś 'inne'
:: garnki niestandardowe kupować ???
Płyta indukcyjna? taka ciemna plaska ceramiczna jak zalaczysz to pole robi
sie czerwone?
na taka najlepiej garnki z PLASKIM dnem. ja mam z nierdzewki z podw albo
potrojnym dnem - mimo wszelkich staran nic sie jeszcze w nich nie
przypalilo. Mam co nieco do czynienia z firma prod. garnki emaliowane i wiem
ze mimo wielu zalet malo prawdopodobne jest by mialy zalkowicie plaskie
dno - taka juz ich uroda :(.
to tyle z mojego punktu widzenie (rzadko cos gotuje) a efektywnosc to juz
najlepiej powiedza Ci dziewczyny.
jezeli w piekarniku masz termoobieg (w tylnej sciance jest taki
wentylatorek, ktory dmucha goracym powietrzem to jest to super bo zapewnia w
miare jednakowa temp w calej komorze, u nas korzysta sie tylko z tego i
opiekacza :)
grzesiek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 14:34:11
Temat: Re: kuchenka elektryczna - howto ?
Od roku użytkuje kuchenkę elektryczną 2 palnikową, właściwie rachunki za
prąd wzrosły o 20 zł, za miesiąc. Zanim się wprowadziliśmy, mieszkanie stało
puste. 20 zł to właściwie nie tak dużo biorąc pod uwagę normalne gotowanie.
Do gotowania na takiej płycie potrzebne są garnki z płaskim dnem - są
bardziej ekonomiczne - równomiernie się nagrzewają.
A zapomniłabym na tej kuchence wychodzą mi lepsze (bardziej miękkie)
pieczenie i rolady i inne mięsa. Pewnie właśnie z powodu równomiernego
nagrzewania. Można też dokładniej regulować ilość doprowadzanego
ciepła.Ogólnie jestem b. zadowolona z tej kuchenki.
Pozdrowienia Yeti
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-09-12 16:02:54
Temat: Re: kuchenka elektryczna - howto ?Grzegorz Szutka wrote:
> Kuba Skublicki z adresu <k...@v...pl> napisał:
>
> :: Hej.
> :: w nowym mieszkaniu mam kuchenkę elektryczną (płyta indukcyjna ?) i
> :: piekarnik elektryczny ... jak się na toto przesiąść z gazowej ? jak
> :: z tego oszczędnie i efektywnie korzystać i czy 3ba jakieś 'inne'
> :: garnki niestandardowe kupować ???
>
> Płyta indukcyjna? taka ciemna plaska ceramiczna jak zalaczysz to pole robi
> sie czerwone?
Na indukcyjnej sie nie robi bo sie nie nagrzewa ....
V.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |