Data: 2002-09-12 12:24:51
Temat: Re: kuchenka elektryczna - howto ?
Od: "Grzegorz Szutka" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kuba Skublicki z adresu <k...@v...pl> napisał:
:: Hej.
:: w nowym mieszkaniu mam kuchenkę elektryczną (płyta indukcyjna ?) i
:: piekarnik elektryczny ... jak się na toto przesiąść z gazowej ? jak
:: z tego oszczędnie i efektywnie korzystać i czy 3ba jakieś 'inne'
:: garnki niestandardowe kupować ???
Płyta indukcyjna? taka ciemna plaska ceramiczna jak zalaczysz to pole robi
sie czerwone?
na taka najlepiej garnki z PLASKIM dnem. ja mam z nierdzewki z podw albo
potrojnym dnem - mimo wszelkich staran nic sie jeszcze w nich nie
przypalilo. Mam co nieco do czynienia z firma prod. garnki emaliowane i wiem
ze mimo wielu zalet malo prawdopodobne jest by mialy zalkowicie plaskie
dno - taka juz ich uroda :(.
to tyle z mojego punktu widzenie (rzadko cos gotuje) a efektywnosc to juz
najlepiej powiedza Ci dziewczyny.
jezeli w piekarniku masz termoobieg (w tylnej sciance jest taki
wentylatorek, ktory dmucha goracym powietrzem to jest to super bo zapewnia w
miare jednakowa temp w calej komorze, u nas korzysta sie tylko z tego i
opiekacza :)
grzesiek
|