Data: 2000-09-22 09:00:54
Temat: Re: kuchenka mikrofalowa - jaka?
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:8qdun3$ja0$1@news.tpi.pl...
| >
| Cóż... robię dalej krecią robotę... Nie mam w domu mikrofalówki... Chyba
| dalej chcę mieć, ale właśnie taką najprostszą - tylko podgrzewanie i
| rozmrażanie... Pozostałe funkcje mam w elektrycznym piekarniku...
Skoro tak, to masz w sumie rację. No może Crisp by Ci się przydał, ale
piekarnik też sobie chyba nieźle z tym radzi.
| Ale właściwie do czego rozmrażanie? Mięso kupuję świeże,
I tu nie masz racji. Warto mieć w domu mrożone owoce. Wiesz, jaka to
frajda rozmrozić sobie w zimie jakieś wiśnie czy truskawki?Albo jagody
zwane też borówkami... A nie zawsze mamy czas na czekanie - bo np. goście
wpadli nagle.
Przydaje się też mieć w zamrażarce piczywo - i tu też kuchenka mikrofalowa
fantastycznie przyspiesza rozmrażanie - nie trzeba rano wychodzić bez
kanapek, kiedy się wieczorem zapomniało o wyjęciu na rano chlebka :-)
Co do rozmrażania, to różnie to wygląda. Moja poprzednia kuchenka Sharp
robiła to dość szybko, ale obecny Whirlpool z podwójnym emiterem i 3D
robi to błyskwicznie.
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
b...@w...pdi.net Otwarte okna"
www.kjb.w.pl John Irving
UIN:27412398 Hotel New Hampshire
|