Data: 2000-02-03 13:11:42
Temat: Re: kuchnia koszerna (KASHER)
Od: "KT" <k...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Joanna Sereinig
> Emil napisał(a):
>
> > czlowieku !!!
> >
> > kwriste danai w kuchi koszernej to starszny grzech !!!!!!
> >
> > schab - wieprzowina : zabonione kazdy rabun cie wyklnie
> >
> > pozdrawiam piotr
>
> Człowieku!!!
>
> Przecież Krzysztofowi wcale nie chodziło o to, że w kuchni koszernej
> można napotkać krwiste befsztyki i schaboszczaki, ale właśnie o to, że
> ich tam brak... :))))))))
>
> Joanna
Otóż to. Dziękuję ci Joanno. Właśnie "wykrwawianie mięsa" jest chyba
największym mankamentem kuchni żydowskiej. Co nie zmienia faktu, że mnóstwo
dobrych rzeczy. Ale inne kuchnie też mają dobre rzeczy.
|