Data: 2001-08-22 09:08:33
Temat: Re: kuchnia w aneksie
Od: "Barbara Jarosik" <b...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Na szczescie komin mam na wylacznosc (razem z reszta domku) i byl tak
budowany zeby byly dosyc duze kanaly (tak to sie chyba nazywa) na
poszczegolne "potrzeby" (piec gazowy, kominek, wentylacja i właśnie wyciag z
kuchni)... Warunki techniczne spelnione!
Co dalej?
Pozdr. - Basia
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:9ltgtu$r5h$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Barbara Jarosik" <b...@a...pl> napisał w wiadomości
> news:9lt23p$bsu$1@news.tpi.pl...
> > A tak przy okazji...
> > Ja juz mam otwarta kuchnie. Co prawda ostatnio nic nie spalilam, ale i
tak
> > warto byloby kupic wyciag (bedzie podlaczony do komina). Poradzcie
prosze,
> > co warto sobie sprawic (marka, cechy techniczne itp.) ...
>
> Przede wszystkim dowiedz się od kominiarza, jaka jest przepustowość komina
> do którego chcesz się podłączyć z wyciągiem, bo kupisz sobie mocny wyciąg
,
> z do komina i trak nie pociągnie więcej niż może...
> No i oczywiście czy możesz sobie taki wyciąg zainstalować, bo są np. w
> Warszawie budynki, w których nie wolno instalować wyciągów - tylko okapy
> właśnie ze względu na charakterystykę szybów wentylacyjnych i wcale nie
mam
> na myśli starego budownictwa, tylko nowe...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
|