Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Marcin" <w...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kura po gruzińsku...ktos pamieta?
Date: Tue, 19 Aug 2003 14:16:03 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 35
Message-ID: <bht4cl$dd9$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <bhlces$aa3$1@news.onet.pl>
Reply-To: "Marcin" <M...@w...pl>
NNTP-Posting-Host: ksenon.azoty.pulawy.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1061295347 13737 213.76.133.20 (19 Aug 2003 12:15:47
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 19 Aug 2003 12:15:47 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:170411
Ukryj nagłówki
Użytkownik "JurekA" <j...@o...wywal.pl> napisał w wiadomości
news:bhlces$aa3$1@news.onet.pl...
> Sluchajcie...... mam chyba pierwsze objawy sklerozy.....
> zapomnialem ->przepis na kurę po gruzińsku, z moich archiwow
> przepisowych przepis jakos wyparowal..... cholerka, jadlem tak ugotowaną
> kurę wielokrotnie, ostatnio ze 3 lata temu - a tu pech. Amnezja. Pustka
> we lbie. :(
>
> Kiedys daaawno temu jadalem w Polsce kure po gruzinsku ale
> inaczej....... byla to normalna pieczona kura (kurczak) wpierw natarta
> sola a pozniej polewana bardzo mocnym wywarem z czosnku ..... upieczona
> kure/kurczaka mozna bylo wzbogacic smakowo odrobinka gruzinskiej
> przyprawy o nazwie Aczkiga (Adżiga?)...
>
> Natomiast jakis czas temu kure zrobiła mi rodowita Gruzinka..... byla
> ona duszona....pamietam ze poza czosnkiem byla tam cebula i (chyba?)
> pomidory....
>
> Czy ktos moze mi przywrocic pamiec? ;-)
>
> Pozdr.
>
Przepis według Bogdana Smolenia
Warstwa kury
Warstwa gruzu
:)))))))))))
Marcin M
|