Data: 2003-08-19 12:16:03
Temat: Re: kura po gruzińsku...ktos pamieta?
Od: "Marcin" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JurekA" <j...@o...wywal.pl> napisał w wiadomości
news:bhlces$aa3$1@news.onet.pl...
> Sluchajcie...... mam chyba pierwsze objawy sklerozy.....
> zapomnialem ->przepis na kurę po gruzińsku, z moich archiwow
> przepisowych przepis jakos wyparowal..... cholerka, jadlem tak ugotowaną
> kurę wielokrotnie, ostatnio ze 3 lata temu - a tu pech. Amnezja. Pustka
> we lbie. :(
>
> Kiedys daaawno temu jadalem w Polsce kure po gruzinsku ale
> inaczej....... byla to normalna pieczona kura (kurczak) wpierw natarta
> sola a pozniej polewana bardzo mocnym wywarem z czosnku ..... upieczona
> kure/kurczaka mozna bylo wzbogacic smakowo odrobinka gruzinskiej
> przyprawy o nazwie Aczkiga (Adżiga?)...
>
> Natomiast jakis czas temu kure zrobiła mi rodowita Gruzinka..... byla
> ona duszona....pamietam ze poza czosnkiem byla tam cebula i (chyba?)
> pomidory....
>
> Czy ktos moze mi przywrocic pamiec? ;-)
>
> Pozdr.
>
Przepis według Bogdana Smolenia
Warstwa kury
Warstwa gruzu
:)))))))))))
Marcin M
|