Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!newsfeed.tpinternet.p
l!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "balta" <b...@U...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kurczak marynowany w cebuli
Date: Tue, 7 Dec 2004 22:35:34 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <cp57nb$6hp$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <c...@s...re> <cp12ap$9q2$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 080048049066.unregistered.media-com.com.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1102455339 6713 80.48.49.66 (7 Dec 2004 21:35:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 7 Dec 2004 21:35:39 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:224327
Ukryj nagłówki
Użytkownik "A.L." <a...@n...pl> napisał w wiadomości
news:cp12ap$9q2$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Sabinka wrote:
>> Jadlam kiedys palki kurczaka w marynacie cebulowej, zdaje sie ze w
>> sklad marynaty wchodzil miod ale nie jestem pewna.
>> W kazdym razie bylo to dobre a przepis chyba byl z prk, ale nie moge
>> znalezc.
>> Znacie cos takiego? To byl jakis prosty przepis. Palki potem chyba
>> byly pieczone ale tez nie jestem pewna.
> U mnie?
> Jesli tak, to:
> - 2 cebule (utrzec na tarce)
> - 3 zabki czosnku (lub wiecej - zmiazdzone)
> - lyzka miodu
> - oliwa z oliwek - do uzyskania odpowiedniej konsystencji
> - pieprz, papryka ostra itp.
> - sol - ja nie dodaje soli do marynaty, tylko sole bezposrednio mieso.
> - podudzia kurczacze - mysle, ze marynaty wystarczy na 4-6 sztuk
> Najlepiej, jak mieso polezy w marynacie przez noc. Piec w piekarniku ok. 1
> godz. na zloto.
> Inspiracje zaczerpnelam z przepisu: http://tinyurl.com/45hnt, pominelam
> jedynie zupe cebulowa i smietane.
potwierdzam .. sam robiłem :)
moj post
--
Balta
Mirek (GG 22777)
300d + 18-55 +420EX + 1GB Kingston [ ...w tak pieknych okolicznosciach
przyrody ... ]
|