Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "USER" <t...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kurczak w potrawce - pomocy !!
Date: Sun, 28 Dec 2003 19:11:07 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 52
Sender: p...@p...onet.pl@bukowe2.espol.com.pl
Message-ID: <bsn6bn$3fc$1@news.onet.pl>
References: <bsmiir$p6m$1@news.onet.pl> <bsml93$gu9$1@inews.gazeta.pl>
<028e01c3cd6a$04659720$808d573e@homeb60zjvrlf5>
NNTP-Posting-Host: bukowe2.espol.com.pl
X-Trace: news.onet.pl 1072635063 3564 62.233.173.150 (28 Dec 2003 18:11:03 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 28 Dec 2003 18:11:03 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:184540
Ukryj nagłówki
Dobry wieczor.
Dziekuje Wam za cenne wskazowki.
Co prawda musialem sobie jakos poradzic rozpytujac sasiadow, bo dziecie
chcialo jesc (dziecie w wieku 2,5 roku).
A odnosnie tego drugiego sposobu tzn. z biala zasmazka to jak to dokladnie
ma wygladac (tzn. mniej wiecej jakie proporcje i skladniki)
Dziekuje raz jeszcze.
Pozdrawiam
Użytkownik "Barbara" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:028e01c3cd6a$04659720$808d573e@homeb60zjvrlf5..
.
> From: "Cherokee" c...@t...skasujCalyTenNapis.pl
>
> | Użytkownik "USER" <t...@i...pl> napisał w wiadomości
>
> | | obiad. Myslalem o kurczaku w potrawce takiego jak czesto podaja na
> | | stolowkach i w szkolach.
>
> Prosze Szanownego Usera.. dziecko dziecku nierowne, szczegolnie, jesli
> chodzi o roznice wiekowe malych dzieci.
>
> A co do ponizszego przepisu:
> na pewno nie jest to kurczak w potrawce.
>
> Kurczak w potrawce to ugotowane mieso kury lub kurczaka, wyjete po prostu
z
> rosolu, obrane z kosci, rozdrobnione.
> Sos do takiego miesa, to:
> biala zasmazka rozprowadzona PRAWDZIWYM!!!! rosolem obficie doprawiona
> pokrojonym swiezym zielonym koperkiem i dobra smietana. Ewentualnie
> oczywiscie dodajemuy sol i b. niewielka ilosc pieprzu. do tego wkladamy
> rozdrobnione wczesniej mieso, doprowadzamy do stanu wrzenia.
> Podajemy z kladizonymi kluseczkami lub ziemniakami puree, oczywiscie moze
> byc takze ryz [chyba nawet na pierwszym miejscu].
>
> | pozdr
> | cherokee
>
> Czy ja moge bezpiecznie polozyc glowe pod topor?
> Cherokee.. nie masz dzieci???
> Pozdrowka serdeczne :-)
> Barbara
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
|