Data: 2003-12-29 00:34:30
Temat: Re: kurczak w potrawce - pomocy !!
Od: b...@i...com.pl (Barbara)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "USER" t...@i...pl
| dziecie chcialo jesc (dziecie w wieku 2,5 roku).
noooo.. takie dziecie to powinno jesc lekkostrawnie..
ale jak to sie stalo, ze dziecie zostalo pod Twoja opieka 'bez instrukcji
obslugi'????
Cosik mi sie widzi, zes Acan niedzielnym tatusiem????
Wazne, ze dziecie z glodu nie umarlo..
A tak w ogole, to takie male dziecie musi jesc kilka razy dziennie, a nie
raz do syta :-)
|
| A odnosnie tego drugiego sposobu tzn. z biala zasmazka to jak to
| dokladnie ma wygladac (tzn. mniej wiecej jakie proporcje i skladniki)
Na patelni topisz maslo [czubata lyzke], lub dajesz co najmniej dwie lyzki
oleju rzepakowego.
Po rozgrzaniu wsypujesz czubata lyzke maki i mieszasz do rozprowadzenia
grudek..
temperatura tej mikstury nie moze byc wysoka, bo.. jak mowie.. to ma byc
biala zasmazka.. a nie rumiana... [ta ostatnia sluzy do ciemnych sosow].
Nastepnie dolewasz po troszeczku rosolu i dalej mieszasz...
tworzy sie cos w rodzaju sredniogestego budyniu, czyli takiego, jakbys nieco
przedobrzyl z iloscia mleka...
Probujesz.. czy jest dosc slony ten sos.. bowiem.. dodajesz make.. w razie
czego, nalezy dosolic..
co do koperku... daje sie go na sam koniec, drobno pokrojony...
suszony nie za bardzo sie nadaje, bowiem zmienia smak potrawy...
Jeszcze jakies pytania?
Jak trzeba, to jeszcze dopowiem...
Smacznego :-)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|