Data: 2005-03-03 19:36:52
Temat: Re: kurczaka po seczuańsku zrobiłam :\
Od: Kruszyzna <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Magdalena Fabrykowska-Młotek, sącząc kawkę, wyklepał:
> Ten przepis jakiś lewy jest.
Prawda? Uff, jest jeszcze dla mnie nadzieja. Już myślałam, że jest możliwa
tylko jedna opcja - że to ja jestem taką beznadziejną kucharką :)
> Poszukaj na sieci kurczaka Gong Bao lub Kung
> Pao - zasadniczo wściekle ostre danie z papryczkami chilli, pieprzem
> syczuańskim i orzeszkami. Ponoć bardzo reprezentatywne dla tego regionu.
> Przygotuj się na poszukiwania pieprzu syczuańskiego i wina ryżowego.
Wino ryżowe to pewnikiem albo w sklepach z żarciem orientalnym albo w
hipermarkecie. Ale jak wygląda pieprz syczuański? Szukać w tych samych
miejscach?
Dzięki za podpowiedzi, nazwy kurczaków zapisane :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
|