Data: 2003-07-08 14:50:31
Temat: Re: kurki z miesem ???
Od: "Bartosz Rakowski" <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "wiku" <s...@r...pl> napisał w wiadomości
news:3F0AA425.61E7816F@rzeczpospolita.pl...
> kolezanka chce zrobic kurki, ale musza byc z miesem i w jakims ciezkim
> sosie, gdyz takie wlasnie potrawy preferuja ludzie, ktorych ma ugoscic
> poradzcie cos
polecam żeberka w sosie z kurek
żeberka należy obsmażyć, naciąć skórkę przy kości, a następnie wstawić do
pieczenia razem z cebulką i marchewką.
Kurki obsmażyć na maśle. Po upieczeniu wyjąć żeberka, do pozostałego sosu
dodać kurki, doprawić sproszkowanymi suszonymi grzybami, ew. zagęścić przez
odparowanie, lub dodanie mąki. Można dodać trochę wina dla uzyskania odp.
aromatu.
(przepis własny, więc jest duża szansa, że jakiś prawdziwy szef kuchni
przewraca się teraz w grobie).
Pozdrawiam
Bartek
|