Data: 2007-07-06 15:29:17
Temat: Re: kwaszone warzywa
Od: "fuksa" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "fuksa"
>> wydaje mi sie ze tak jak ogorki kiszone...
> Dzięki, poeksperymentuję :)
1. z buraków- zwykły zakwas, ale pierwszy raz robiłam- kolor i smak
doskonały :)
2. z pietruszki z jedną marchwią- najsmaczniejszy :)
eksprymentowałam w słojach półtoralitrowych- buraki i pietruszkę zalałam
solanka drugi raz - mniej intensywny, ale też dobry sok :) pozostałości
przepuściłam przez sokowirówke.
3. z selera ma charakterystyczny posmaczek.
4. skoro wszystko można, to przypomniała mi się kiszona sałata lodowa(jadłam
13 lat temu i często wspominałam)- mogłaby być bardziej chrupka, ale dobra
( no to nie było na sok)
5. zachęcona eksperymentami wczoraj wstawiłam 3 litry na
wielowarzywno-owocowy- jabłka , marchew, pietruszka, seler, burak, kapusta-
ufam, ze się powiedzie!
Ola
|