Data: 2003-07-10 09:50:59
Temat: Re: laska cynamonu
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka Sobczyk:
> Mam głupie pytanie! Naprawdę nie wiem - jak w przepisie jest : dodać laskę
> cynamonu to : mam ją pokruszyć, dodać całą, zmielić bo cynamon świeżo
> zmielony podobnie jak pieprz jest bardziej aromatyczny? Zawsze używałam
> kupnego mielonego cynamonu a teraz mam w przepisie właśnie laskę cynamonu i
> mam takowe w domu.
hmm. Zależy od przepisu, ale na ogół dajesz całą albo w kilku kawałkach,
które potem wyławiasz z potrawy. Są jednak przepisy (np. garam masala),
gdzie prażysz cynamon w całości a potem moździerzujesz na proszek.
Zdradź może co robisz i będzie łatwiej podpowiedzieć.
Waldek
|