Data: 2001-09-11 16:54:02
Temat: Re: lazania
Od: "cinas" <c...@k...prv.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
dziekuje wszystki za dobre rady lazania wyszla mi troche przesolona ale dalo
sie zjesc dziekuje za wszystko nastepna napewno lepiej sie uda
ania
Użytkownik "Vefour" <h...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9nl1f9$7ef$3@news.onet.pl...
> jak najbardziej mozesz .....
>
>
>
> "niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message
> news:9nl1al$i7k$1@news.tpi.pl...
> > sorry za tak troche(glupkowate) pytania ale robie lazanie pierwszy raz i
> > chciala bym aby mi sie udala
> > wiec mam jeszcze pytanko czy moge ja upiec w korytku (formie do ciasta0
> czy
> > musi to byc zaroodporne?
> > Użytkownik "Vefour" <h...@w...pl> napisał w wiadomości
> > news:9nl113$6sk$1@news.onet.pl...
> > > maslo rozpuszczasz, dajesz tyle maki (wagowo) ile masla, razem
> podsmazasz,
> > > az maka ci sie ugotuje (kilka minut - zreszta zalezy jaka ciemny
chcesz
> > miec
> > > sos, im dluzej, tym ciemniejszy). Optymlanie jest ochlodzic to roux i
> > dolac
> > > do tego wrzacego mleka, tyle az powstaje dosc gestys sos (gestoscia
tez
> > > sterujesz, ale do alsagne raczej geste). Sol, pieprz, g\starta galka
> > > muszkatalowa. Tyle.
> > >
> > > V.
> > >
> > >
> > > "niuta" <n...@p...onet.pl> wrote in message
> > > news:9nkurt$o2i$1@news.tpi.pl...
> > > > jeszcze dwa pytanka
> > > > jak robicie soa beszamelowy i czy w piekarniku pieczecie pod
> przykrciem
> > > czy
> > > > bez
> > > > Użytkownik "Marek Lang" <m...@h...com> napisał w
wiadomości
> > > > news:9nkue2$1h4q$1@news2.ipartners.pl...
> > > > >
> > > > > niuta <n...@p...onet.pl> wrote in message
> > > > > news:9nku4e$i3c$1@news.tpi.pl...
> > > > > > gdzies czytalam ze robi sie takze z sosem boloński z pieczarkami
> > robil
> > > > > ktos
> > > > > > taki?
> > > > >
> > > > > Mozna eksperymentowac do woli...
> > > > >
> > > > > Marek
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>
|