Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Bogusia Wendt" <b...@p...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: leczo
Date: Thu, 6 Sep 2001 15:58:05 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 36
Message-ID: <9n7v39$2qe$1@news.tpi.pl>
References: <3...@i...pl>
NNTP-Posting-Host: 195.205.13.122
X-Trace: news.tpi.pl 999784361 2894 195.205.13.122 (6 Sep 2001 13:52:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 6 Sep 2001 13:52:41 GMT
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-Subject: Odp: leczo
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:66510
Ukryj nagłówki
a ja robie tak
wlasciwie wszystkie skladniki smaze najpierw osobno troche
czasu zajmuje ale wychodzi pychotka (najlepiej smazyc w oleju
slonecznikowym)
Skladniki
1 duza cukinia
3 papryki najlepiej czerowne lub takie jasno zielone miekkie
3 cebule
2 kielbasy najlepiej jakas aromatyczna
2 pomidory
no i sos najlepiej taki z kartonu lub koncentrat
1 zabek czosnu
1. Najpierw cukinia pokrojona w duza kostke
i na patelnie az sie zrobi dosc miekka ale nie rozgotowana
i do garnka (najlepiej odcedzic) i do garnka dac oliwe z oliwek
i dodac sos lub koncentrat i dodaje zabek czosnku starty
2. Dalej najpierw wrzucam grubo pokrojona papryke i jak sie robi miekka
to dodaje cebule i pomidory i smaze znow, nie moze byc za miekkie
wrzucam wszytko do cukini, zaczynam wszystko gotowac.
3. Dalej smaze kielbaske z 1 cebulka az sie slicznie zarumieni
Wrzucam do garnka gotuje najwyzej 5 minut bo inaczej kielbasa
zrobi sie niedobra i rozwodniona :((
Wszystko nei moze byc zbut rozgotowane ale to zalezy od gustów
Z przypraw : pieprz ziolowy, oregano, jesli chce zeby bylo ostrzejsze troche
pieprzu cayenne
to wszytko :))))
Z bagietka lub ryzem pychotka :))))
|