Data: 2001-09-06 13:58:05
Temat: Re: leczo
Od: "Bogusia Wendt" <b...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
a ja robie tak
wlasciwie wszystkie skladniki smaze najpierw osobno troche
czasu zajmuje ale wychodzi pychotka (najlepiej smazyc w oleju
slonecznikowym)
Skladniki
1 duza cukinia
3 papryki najlepiej czerowne lub takie jasno zielone miekkie
3 cebule
2 kielbasy najlepiej jakas aromatyczna
2 pomidory
no i sos najlepiej taki z kartonu lub koncentrat
1 zabek czosnu
1. Najpierw cukinia pokrojona w duza kostke
i na patelnie az sie zrobi dosc miekka ale nie rozgotowana
i do garnka (najlepiej odcedzic) i do garnka dac oliwe z oliwek
i dodac sos lub koncentrat i dodaje zabek czosnku starty
2. Dalej najpierw wrzucam grubo pokrojona papryke i jak sie robi miekka
to dodaje cebule i pomidory i smaze znow, nie moze byc za miekkie
wrzucam wszytko do cukini, zaczynam wszystko gotowac.
3. Dalej smaze kielbaske z 1 cebulka az sie slicznie zarumieni
Wrzucam do garnka gotuje najwyzej 5 minut bo inaczej kielbasa
zrobi sie niedobra i rozwodniona :((
Wszystko nei moze byc zbut rozgotowane ale to zalezy od gustów
Z przypraw : pieprz ziolowy, oregano, jesli chce zeby bylo ostrzejsze troche
pieprzu cayenne
to wszytko :))))
Z bagietka lub ryzem pychotka :))))
|