Data: 2005-10-21 11:34:29
Temat: Re: leczo
Od: "batory" <b...@b...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-348DDF.13005421102005@news.gazeta.pl...
> In article <djagim$ol6$1@atlantis.news.tpi.pl>,
> "batory" <b...@b...poczta.onet.pl> wrote:
>
> > Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam, jedno jest leczo, a Władysław jest kapłanem
> > jego
> > Pozdrawiam - Agnieszka co po raz pierwszy zawekowała mnóstwo lecza i czeka
czy
> > to się wszystko razem nie zepsuje
>
> To Ci jeszcze powiem, że Gundel poleca używać takiego leczo ze słoików w
> zimie jako namiastki pomidorów do gulaszów i innych potraw węgierskich.
> Natomiast zdecydowanie odradza stosowanie do tego celu przecieru.
>
Ale moje "leczo" w słoikach jest zrobione na zwykłym oleju słonecznikowym, a nie
na świeżo topionej słonince, to nie wiem czy się w ogóle nada :-)
Pozdr. - A.
|