Data: 2002-06-19 19:16:01
Temat: Re: lekka tarta z cukinii z bazylia
Od: "Agutek" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Serdeczne dzięki za rewelacyjną inspirację kolacyjną. Danko wyszło pierwsza
klasa, aczkolwiek zostało zrobione z pewnymi zmianami w stosunku do
oryginału. Parmezan zastąpiłam zwykłym żółtym serem, a zamiast ścierać
cukinię pokroiłam ją w drobną kosteczkę ( placek miał ciekawą fakturę ) aha,
i do masy cukiniowo-czosnkowej wrzuciłam drobno pokrojone parę plasterków
szynki ( tak żeby mój mężczyzna nie narzekał, że takie mało konkretne - tu
nastąpiło odejście od tytułowej "lekkiej tarty" :) I do tego wszystkiego
lekki sosik jogurtowo-koperkowo-bazyliowy.
Było rzeczywiście mniamuśne, jeszcze raz dzięki. Pozdrawiam.
|