Data: 2006-10-02 22:03:27
Temat: Re: lekki sernik - jak?
Od: "R@blinka" <r...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Prawusek napisał(a):
> "Hania " <v...@g...pl> wrote in message
> news:efqi1i$c9o$1@inews.gazeta.pl...
>> Panslavista <p...@w...pl> napisał(a):
>>>>> sernik, który zarazem spełni rolę torta.
>>>> tortu, NMSP ;-))
>>>>
>>>> hania z slinką na jabłecznik
>>> Trzeba kupić za około 30zł fermentor, drożdże i cukier, 10kg jabłek i 30
>>> litrów jabłecznika będzie...
>> fuu, nie lubię takiej wersji.
>> Za to w sobotę przenosząc z balkonu kwiaty do domu (bo plan spóldzielnia
>> ma,
>> coby remonta uskutecznić na balkonie) zahaczylam o stojak, na stojaku 4
>> butelki Montepulciano, buuu, ostała się jedna, buuuuuuuuuuuuu!!!!!!!
>>
>> hania
>
> Pół Europy pija cydr, a w Polsce nie ma co z jabłkami robić...
Jak można zrobić cydr w domu? Czy ktoś ma sprawdzony
przepis? Google coś mętnie googlują... Niby jest o cydrze,
ale jak zrobic to nie znalazłam...
Rablinka
|