Data: 2003-11-19 20:57:25
Temat: Re: likier orzechowy ? (P)
Od: "Agata" <a...@g...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> LIKER OD ORAHA
> Sastav:
> 0,60 kg zelenih oraha u kojima se jos nije pocela stvarati tvrda
> unutarnja kora
> 0,60 kg secera kristala
> 0,001 kg cimeta u kori
> 0,001 kg klincica
> 0,001 kg muskatova cvijeta
> kora cetvrtine limuna
> 1,5 l rakije ili konjaka ili polovina kolicine cistog alkohola i ista
> kolicina destilirane vode (vidi opce upute).
0,60kg zielonych orzechow (miekkich w srodku i na skorce)
0,60 kg cukru
0,001 cynamonu kory
0,001 gozdzikow
0.001 galki musz.
skorka z cytryny
1,5 litra rakiji lub koniaku albo w proporcjach odpowiednich rozrobiony
spirytus z woda. wedle gustu!
>
> PRIPREMANJE:
> Zeleni orah se razreze na sest dijelova, prelije rakijom, dodaju mu se
> zacini i stavi se u staklenku. Ova se stavi na sunce 4 do 6 tjedana. Nakon
> toga se procijedi liker, doda se prokuhani i ohladjeni secer. Daljnji
> postupak vidi kod opce upute.
Pokroic orzechy, zalac alokoholem, dodac przyprawy i zostawic na slonecznym
miejscu 4 - 6 tygodni. Gdy powstanie z tego likier - dodac rozpuszczony
cukier....
>
> http://kinet.ims.hr/detrecept.asp?idr=1073
>
> Liker od zelenih oraha
> Za ovaj liker uzeti 1 litar ljute rakije, 15 zelenih oraha, 1/2 kilograma
> žutog i 1/2 kilograma belog ąecera, 2-3 kriąke vanile. U rakiju iseci na
> cetvrtine zelene orahe, dodati 3 ąipke vanile i ąecera, pa sipati u bocu.
> Rakiju sa orasima staviti u hladovinu i cekati dok ona ne dobije zelenu
> boju. Posle 10 dana procediti tecnost i sipati ponovo u bocu. Liker se
može
> odmah upotrebiti. Orasi se mogu opet naliti rakijom, samo moraju duže da
> stoje.
> Ostojic Sever, Becej
litr rakiji, 15 zielonych orzechow, 1/2 kg brazowego i pol kg. normalnego
cukru, 2- 3 laski wanilii. Orzechy pokroic wcwiartki i zalac rakija, dodac
wanilie i zasypac cukrem w karafce. Postawic w chlodnym miejscu i czekac az
roztwor nabierze koloru zielonego. Po okolo 10 dniach przecedzic i ponownie
wlac do karafki......
>
> Liker od zelenih oraha
> 15 zelenih oraha, 750 g ąećera, 1 l rakije (najbolje komovice), 1
prutić
> vanilije, 1 l vode
> Zelene orahe s mekom jezgrom razrežite i stavite u bocu, pa prelijte
> alkoholom, dodajte vaniliju i ostavite na suncu mjesec dana. Skuhajte
sirup
> od ąećera i vode, pa u ohlađeni sirup umijeąajte alkohol s orasima
> procijeđen preko gaze. Stavite u boce, čepove zalijte voskom i ostavite da
> odstoji joą 2 mjeseca. Potom se može upotrijebiti joą 3 mjeseca.
15 zielonych orzechow, 750g cukru, 1 litr rakiji (najlepsza komovica
hehehehe jeden z tamtejszych typow), wanilia i litr wody
Orzechy w calosci pokroic i wrzucic w karafke...i na 4 tygodnie na
naslonecznionym miejscu. zagotowac syrop z wody i cukru i po ochlodzeniu
zmieszac z orzchowym alkohole juz przecedzonym - bez orzechow. Trzymac w
karafce - zalepic woskiem (hehehehe szcelne!) i zapomnie na 2 miesiace
conajmniej!!!!!
gotowe
|