Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ?limaki
Date: Fri, 9 Feb 2001 12:26:10 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 24
Message-ID: <960k06$41g$1@news.tpi.pl>
References: <0056900015790862000002L022*@MHS> <3...@n...usa.net>
NNTP-Posting-Host: pa186.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 981717830 4144 213.25.246.186 (9 Feb 2001 11:23:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 9 Feb 2001 11:23:50 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:43556
Ukryj nagłówki
"GB" <g...@n...usa.net> wrote in message
news:3A83BFA5.506@no-spam.usa.net...
>. Przed
> przyrzadzeniem trzeba je przez przynajmniej dobe w jakis tam specjalny
> sposob przechowac - nie wiem jak. Chodzi o to, zeby sie hmmmm.....
> oczyscily.
> W kazdym razie potem sie je ok. godziny gotuje we wrzatku, wyciaga ze
> skorupek, ucina tylko 'noge', ktora jest jadalna, laduje ja z powrotem w
> skorupki, polewa maselkiem czosnkowym i zapieka.
> GB
Kiedys ktos w akademiku eksperymentowal...to co pamietam to: 3 dni lazily
bez jedzenia, celem wykupkania sie:)))
Dalej tak jak pisze GB, jadalna jest tylko noga. Potem ja sie sieka, miesza
z maselkiem czosnkowym i zielenina, faszeruje skorupki i zapieka.W takiej
formie( czyli nafaszerowane i zamrozone) mozna nabyc w sklepach. Wtedy tylko
wrzucasz do piekarnika.
Uwaga: podczas 3-dniowego postu maja tendencje do rozlazenia sie gdzie
popadnie:)))))Trzeba byc czujnym...
Jola L-L
|