Data: 2001-02-09 11:26:10
Temat: Re: ?limaki
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"GB" <g...@n...usa.net> wrote in message
news:3A83BFA5.506@no-spam.usa.net...
>. Przed
> przyrzadzeniem trzeba je przez przynajmniej dobe w jakis tam specjalny
> sposob przechowac - nie wiem jak. Chodzi o to, zeby sie hmmmm.....
> oczyscily.
> W kazdym razie potem sie je ok. godziny gotuje we wrzatku, wyciaga ze
> skorupek, ucina tylko 'noge', ktora jest jadalna, laduje ja z powrotem w
> skorupki, polewa maselkiem czosnkowym i zapieka.
> GB
Kiedys ktos w akademiku eksperymentowal...to co pamietam to: 3 dni lazily
bez jedzenia, celem wykupkania sie:)))
Dalej tak jak pisze GB, jadalna jest tylko noga. Potem ja sie sieka, miesza
z maselkiem czosnkowym i zielenina, faszeruje skorupki i zapieka.W takiej
formie( czyli nafaszerowane i zamrozone) mozna nabyc w sklepach. Wtedy tylko
wrzucasz do piekarnika.
Uwaga: podczas 3-dniowego postu maja tendencje do rozlazenia sie gdzie
popadnie:)))))Trzeba byc czujnym...
Jola L-L
|