From: "Danka" <j...@z...nl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <0056900015790862000002L022*@MHS> <3...@n...usa.net>
<960k06$41g$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: ?limaki
Date: Fri, 9 Feb 2001 13:44:37 +0100
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Lines: 35
Message-ID: <3a83e674$0$3233@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: kbl-gs397.zeelandnet.nl
X-Trace: dreaderd.zeelandnet 981722740 3233 62.238.65.143
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.ast
ercity.net!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!news.tele.dk!134.22
2.94.5!npeer.kpnqwest.net!news2.kpn.net!news.kpn.net!news1.kpn.net!212.115.192.
220.MISMATCH!news2.zeelandnet.nl!dreaderd.zeelandnet!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:43562
Ukryj nagłówki
To ja podziekowala serdecznie za slimaki! Nigdy nie wezme ich do ust! (
chyba ze nieswiadomie ).
Pozdr.,
Danka
"Jola L-L" <j...@i...pl> schreef in bericht
news:960k06$41g$1@news.tpi.pl...
>
> "GB" <g...@n...usa.net> wrote in message
> news:3A83BFA5.506@no-spam.usa.net...
> >. Przed
> > przyrzadzeniem trzeba je przez przynajmniej dobe w jakis tam specjalny
> > sposob przechowac - nie wiem jak. Chodzi o to, zeby sie hmmmm.....
> > oczyscily.
> > W kazdym razie potem sie je ok. godziny gotuje we wrzatku, wyciaga ze
> > skorupek, ucina tylko 'noge', ktora jest jadalna, laduje ja z powrotem w
> > skorupki, polewa maselkiem czosnkowym i zapieka.
> > GB
>
> Kiedys ktos w akademiku eksperymentowal...to co pamietam to: 3 dni lazily
> bez jedzenia, celem wykupkania sie:)))
> Dalej tak jak pisze GB, jadalna jest tylko noga. Potem ja sie sieka,
miesza
> z maselkiem czosnkowym i zielenina, faszeruje skorupki i zapieka.W takiej
> formie( czyli nafaszerowane i zamrozone) mozna nabyc w sklepach. Wtedy
tylko
> wrzucasz do piekarnika.
> Uwaga: podczas 3-dniowego postu maja tendencje do rozlazenia sie gdzie
> popadnie:)))))Trzeba byc czujnym...
>
> Jola L-L
>
>
|