Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinte
rnet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: d...@b...com.pl (Daniel Walas)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: liscie winogron
Date: Mon, 15 Sep 2003 08:47:35 GMT
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <3...@n...tpi.pl>
References: <3...@n...tpi.pl> <bitert$ssn$02$1@news.t-online.com>
<biusqo$dib$1@nemesis.news.tpi.pl> <biuuj1$bup$06$1@news.t-online.com>
NNTP-Posting-Host: host122-180.crowley.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1063615842 9454 62.181.180.122 (15 Sep 2003 08:50:42
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 15 Sep 2003 08:50:42 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Forte Free Agent 1.21/32.243
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:173317
Ukryj nagłówki
On Mon, 1 Sep 2003 10:13:37 +0200, "Monika Biermann"
<m...@g...de> wrote:
>"Tomasz Jedzok" <z...@f...pl> schrieb im Newsbeitrag
>news:biusqo$dib$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> > Mam przepis na zaprwianie lisci, ale jeszcze nie robilam tak tego:
>>
>> No ale co dalej z tymi liscmi? Do czego mozna dodac?
>>
>> Tomek
>>
>> --
>
>Robi sie z tego np. dolmadakia (takie maluskie golabki).
>Np. wedlug tego przepisu:
>Skladniki na 30 porcji
Monika, dzieki wielkie raz jeszcze za przepis. Wczoraj sprobowalem to
zrobic i wyszlo wcale wcale. Jedna rzecz, ktora na poczatku nieco zle
zinterpretowalem to czas gotowania. Teraz bede go mierzyl od momentu
bulgotania wody. No i rzeczywiscie wazne jest solidne umocowanie
golabkow, zeby nie wyplynely na wierzch. Nieco zaeksperymentowalem: po
pierwsze moj tato, ktorego odwiedzilem, mial tylko mielone z indyka;
po drugie zrobilem dodatkowa serie z dodatkiem wkladu grzybowego.
Wyszlo spoko. Choc jak sadze bardziej wskazane byloby mieso z Twojego
przepisu. Aha. No i nie uzylem proszku czosnkowego.
pozdrawiam serdecznie
Daniel
|