Data: 2003-09-15 08:47:35
Temat: Re: liscie winogron
Od: d...@b...com.pl (Daniel Walas)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 1 Sep 2003 10:13:37 +0200, "Monika Biermann"
<m...@g...de> wrote:
>"Tomasz Jedzok" <z...@f...pl> schrieb im Newsbeitrag
>news:biusqo$dib$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> > Mam przepis na zaprwianie lisci, ale jeszcze nie robilam tak tego:
>>
>> No ale co dalej z tymi liscmi? Do czego mozna dodac?
>>
>> Tomek
>>
>> --
>
>Robi sie z tego np. dolmadakia (takie maluskie golabki).
>Np. wedlug tego przepisu:
>Skladniki na 30 porcji
Monika, dzieki wielkie raz jeszcze za przepis. Wczoraj sprobowalem to
zrobic i wyszlo wcale wcale. Jedna rzecz, ktora na poczatku nieco zle
zinterpretowalem to czas gotowania. Teraz bede go mierzyl od momentu
bulgotania wody. No i rzeczywiscie wazne jest solidne umocowanie
golabkow, zeby nie wyplynely na wierzch. Nieco zaeksperymentowalem: po
pierwsze moj tato, ktorego odwiedzilem, mial tylko mielone z indyka;
po drugie zrobilem dodatkowa serie z dodatkiem wkladu grzybowego.
Wyszlo spoko. Choc jak sadze bardziej wskazane byloby mieso z Twojego
przepisu. Aha. No i nie uzylem proszku czosnkowego.
pozdrawiam serdecznie
Daniel
|