Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsfeed.gazeta
.pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!newsfeed00.sul.t-online.de!newsmm00.
sul.t-online.com!t-online.de!news.t-online.com!not-for-mail
From: "Monika Biermann" <m...@g...de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: liscie winogron
Date: Mon, 15 Sep 2003 11:28:35 +0200
Organization: T-Online
Lines: 36
Message-ID: <bk406a$et$01$1@news.t-online.com>
References: <3...@n...tpi.pl> <bitert$ssn$02$1@news.t-online.com>
<biusqo$dib$1@nemesis.news.tpi.pl> <biuuj1$bup$06$1@news.t-online.com>
<3...@n...tpi.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.t-online.com 1063617547 01 477 +jbnVdXSNYYTa 030915 09:19:07
X-Complaints-To: u...@t...de
X-ID: Xo8h22ZBoe+Qt0t8toEyWka38GiWH+3C9XIyS1eTOwBDE6ec9r7SYY
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:173325
Ukryj nagłówki
"Daniel Walas" <d...@b...com.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:3f657ade.5917296@news.tpi.pl...
> On Mon, 1 Sep 2003 10:13:37 +0200,
>
> Monika, dzieki wielkie raz jeszcze za przepis. Wczoraj sprobowalem to
> zrobic i wyszlo wcale wcale. Jedna rzecz, ktora na poczatku nieco zle
> zinterpretowalem to czas gotowania. Teraz bede go mierzyl od momentu
> bulgotania wody. No i rzeczywiscie wazne jest solidne umocowanie
> golabkow, zeby nie wyplynely na wierzch. Nieco zaeksperymentowalem: po
> pierwsze moj tato, ktorego odwiedzilem, mial tylko mielone z indyka;
> po drugie zrobilem dodatkowa serie z dodatkiem wkladu grzybowego.
> Wyszlo spoko. Choc jak sadze bardziej wskazane byloby mieso z Twojego
> przepisu. Aha. No i nie uzylem proszku czosnkowego.
>
> pozdrawiam serdecznie
>
> Daniel
Uwazam, ze kazde mieso jest ok, choc wydaje mi sie, ze te moje ulubione w
jednej greckiej restauracji sa bez miesa, tylko z samym ryzem. Podaj to tam
na cieplo z czerwonym sosem. Jest to pycha!
Ja osobiscie robilam z baraniny i byly ok. Improwizowalam tez przy tym i
nawet tez dodalam tylko swiezy czosnek.
Poniewaz nie zjedlismy ich wszystkich od razu, wiec poukladalam je w
plastikowym pudelku i polalam oliwa z oliwek. No i tak zyly jeszcze kilka
dni :-)
Aha, ja zalalam je gotujaca woda, aby za dlugo w niej nie staly. Jeszcze
jedno wpadlao mi w oko: przycisnales je talezem? Jesli nie to nic dziwnego
ze wyplynely. Wody tylko tyle aby te glabki w niej staly i gdy zaczna sie
gotowac zmniejszyc plomien.
Monika
>
|