Data: 2000-10-09 19:25:39
Temat: Re: losos
Od: "Gocha" <r...@k...ch.pwr.wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ela <e...@b...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:39e16864$...@n...vogel.pl...
> Hej!!
>
> Mam w zamrazalniku lososia. Co mozna z niego zrobic oprocz tradycyjnego
> uzmazenia, czy upieczenia w folii?
> Kolezanka podala mi wczoraj przepis na tatar z takiego wlasnie lososia.
Nie
> moge przekonac sie do surowej ryby.
> Oto przepis:
> 'Obranego ze skory ' lososia kroimy wzdluz na bardzo cienkie plastry i
> przekladamy (jak lasagne) cebulka, sola i pieprzem i przyskamy cytrynka.
> Musi potem wszystko postac troche w lodowce, zeby sie "przegryzlo".
> Podobno jest wyborne.
> Dzieki za propozycje.
> Ela
Ja osobiście takiego zamrożonego łososia rozmrażam i posypuje przyprawkami.
Smarzę bez panierki na planci. Rybka zachowuje smak i nie przypala się.
Smacznego.
Podaje to z zapiekanymi brokułami i duszonymi ziemniaczkami:-)
>
|