Data: 2004-05-24 17:17:53
Temat: Re: łosoś i co z nim dalej
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kinga 'Słowotok' Macyszyn wrote:
> A może go zapiec? Podziabać i z ryżem? Takim kolorowym?
> Albo rozdyziać z twarogiem i zrobić pastę do pieczywa.
>
A moze pierogi z lososiem? Sa bardzo smaczne, szczegolnie podane z
mizeria.
Rowniez mozesz zrobic pizze z lososiem - pesto zamiast czerwonego sosu,
na to pokruszyc lososia, na to troche orzeszkow piniowych lub
pokruszonych migdalow, kawalki ugotowanych szparagow lub brokul, na
wierzchu posypac cienko serem, i zapiec w bardzo goracym piecu.
Albo mozesz zrobic rosol, do tego dodac mlodych jarzyn, jak groszek,
marchew, kalarepa, koniecznie koperek i wkruszyc w ostatniej chwili
lososia. Podac z ziemniakami polanymi maslem.
Magdalena Bassett
|