Data: 2002-07-22 16:00:10
Temat: Re: losos na masle ?
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tomek Szmit wrote:
>
> Witam
>
> ostatnio opowiadal mi znajomy iz przepyszny jest losos smazony(pokrojony
> uprzednio w dzwonki o grubosci ok.3-4 cm) na samym masle.
> mam tylko watpliwosci jak dlugo trzeba go smazyc z kazdej strony i czy trzeba
> go np. solic?
> Probowaliscie czegos takiego?
>
Jest taki sposob na wyczuwanie palcem, czy mieso jest przesmazone na
wylot. Zacisnac dlon w piesc. Tuz ponizej tego miejsca gdzie kciuk
schodzi sie z palcem wskazujacym widac wybrzuszenie malego miesnia.
Nacisnac ten miesien palcem wskazujacym drugiej dloni i zapamietac, jak
ta twardosc sie czuje. Nastepnie nacisnac kawalek smazacego sie miesa w
najgrubszym miejscu. Gdy mieso jest podobnie twarde do twardosci tego
miesnia na dloni, wtedy jest usmazone.
Naprawde!!!!!!
Magdalena Bassett
|