Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia łosoś wędzony [jak?] Re: łosoś wędzony [jak?]

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: łosoś wędzony [jak?]

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!news.glorb.com!news2.glorb.com!npeer01.iad.highwinds-media.com!news.highw
inds-media.com!feed-me.highwinds-media.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosti
ng.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!atlantis.news.neostra
da.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: łosoś wędzony [jak?]
Date: Thu, 1 Apr 2010 23:03:44 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 37
Message-ID: <1mi86ux5g6wfm$.1i7x1knept0ew$.dlg@40tude.net>
References: <hp2sh4$6d3$1@nemesis.news.neostrada.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: aeox44.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1270156563 10907 79.191.127.44 (1 Apr 2010
21:16:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 1 Apr 2010 21:16:03 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327649
Ukryj nagłówki

Dnia Thu, 01 Apr 2010 21:23:32 +0200, medea napisał(a):

> Szukam pomysłu na podanie wędzonego łososia.
> My zwykle się zbytnio nad nim nie rozczulamy, zjadamy np. z pomidorem,
> ale tym razem chciałabym zrobić jakąś wykwintniejszą sałatkę - żeby
> dobrze smakowała i ładnie wyglądać też może. Najczęstsze netowe
> propozycje to sałata, pomidor, ogórek, oliwki plus vinegret w różnych
> kombinacjach. Może jakieś inne pomysły się pojawią?


Puchar z łososia:

łosoś w grubą kostkę
avocado w grubą kostkę
oliwki czarne połówki
mozarella kostka lub minikuleczki

Objętościowo po tyle samo wszystkiego.
Wszystko zawczasu schłodzone w lodówce przed pokrojeniem, szybko pokroić,
żeby nie zagrzać.

Sosy do wyboru:
a) gęsty winegret - z białego octu balsamico i oliwy, z czosnkiem i
zielonym pieprzem
b) majonez "grubo" zmiksowany pół na pół z kremówką, z okrawkami avocado,
zielonym pieprzem, solą do smaku i czosnkiem

Wymieszane składniki "kostkowane" nałożyć do SZKLANYCH BEZBARWNYCH
pucharków (takich do lodów), polać obficie (sos nr 2 - zrobić duuuuzy
kleks) sosem, wetknąć paluszek grissini w każdą porcję i podać. Plus
białe/różowe wino półwytrawne.

Zamiast grissini mogą być gorące włoskie grzanki z ciabatty.

Mój wynalazek - całość.
Wygląda i smakuje super :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.04 Bbjk
02.04 Bbjk
02.04 Bożena
02.04 medea
02.04 Ikselka
03.04 medea
17.04 KKrzych
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6