Data: 2007-04-08 08:40:53
Temat: Re: mąka macowa...
Od: "Tusiek" <b...@n...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał:
//cut
[mąka macowa do paschy]
> A możesz przytoczyć ten przepis? Chociażby w skrócie. I skąd pochodzi?
> Pierwszy raz słyszę o dodawaniu mąki, jakiejkolwiek, do paschy. O jaką
> paschę chodzi?
> Władysław.
Przepis za "Ciasteczka - 1001 przepisów z całego świata i na każdą okazję",
Wyd. Reader's Digest, str.316
"Ciasteczka paschalne"
5 dużych jajek,
2 i pół szkalnki cukru,
1 i ćwierć szklanki oleju
1 i ćwierć mąki macowej (nie ma podanego jakiej objętości, ale domyślam się,
że chodzi o szklankę)
1 i pół szklanki niesłodzonego kakao
1 i ćwierć szklanki drobno posiekanych orzechów pekan
Masę się piecze w 160stopniach przez 35 minut.
Pozdrawiam,
Tusiek.
|