Data: 2005-07-26 19:13:57
Temat: Re: mąka - pytanie
Od: JerzyN <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joe napisał(a):
>>Teraz będzie wiadomo czego szukać:
>>cyt.:
>>cornflour
>>In the UK, purified, fine, powdery starch made from maize (Indian corn),
>>used as a thickener in cooking; in the USA it is called cornstarch.
>>http://www.tiscali.co.uk/reference/encyclopaedia/h
utchinson/m0020800.html
>>
>>http://www.websters-online-dictionary.org/definiti
on/maize
>>
>>http://www.websters-online-dictionary.org/definiti
on/english/fl/flour.html
>>
>>http://pl.wikipedia.org/wiki/Kukurydza
>>
>>http://www.tiscali.co.uk/reference/encyclopaedia/h
utchinson/m0014972.html
>>
>>http://www.recipes4us.co.uk/Specials%20and%20Holid
ays/Cornflour%20Origin%20Uses%20Recipes.htm
>>
>>pozdr. Jerzy
>
>
> Fantastycznie!!
> Serdecznie dziekuje!
Prawdę mówiąc pokazałem ci [i innym] jedynie jak korzystając z googli
można znaleźć to czego się szuka.
Podejrzewam, że ta mąka kukurydziana dostępna w Polsce jest bliższa
angielskiej niz amerykańskiej.
:-)
pozdr. Jerzy
|