Data: 2007-02-07 22:35:06
Temat: Re: makaron z obiadu
Od: "JaMyszka" <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 7 Lut, 21:18, "czeremcha " wrote:
> [...]
> Natknęłam się na taki przepis: makaron wyłożyć na deseczkę, przycisnąć
> drugą, obciążyć /nałożyć taką warstwę, żeby po dociśnięciu miała 1-2 cm
> grubości/. Gdy makaron dobrze się zlepi, krajać w kwadraty, maczać w
> rozbitym jajku i obsmażać na tłuszczu.
> Ponoć jest to przepis czeski, ale tego to ja nie jestem w 100 % pewna.
Ooo...
Toś mnie zaciekawiła:)
Próbowałaś to robić?
Bo mój makaron jest zawsze suchy (tzn. nie tyle co obsuszony, ale nie
jest kleisty). Zmoczyć go wcześniej?
Kiedyś robiłam zapiekanki na słodko (nie chciało mi się wysmażać
placków naleśnikowych);p
Warstwa makaronu, warstwa białego sera, przygotowanego jak do
naleśników.
Wychodziło całkiem, całkiem...
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
|