Data: 2004-01-28 13:34:03
Temat: Re: makowiec bardziej wilgotny - prosba o przepis
Od: m...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Proszę bardzo.
> > To jest przepis z serniko-makowca, który robię zwykle na święta.
> >
> > Makowiec:
> > 30 dag maku
> > 5 dag masła
> > 4 jajka
> > 2 łyżki miodu
> > 20 dag cukru
> > 10 dag orzechów włoskich
> > rodzynki
> > zapach migdałowy / jeżeli ktoś lubi/
> >
> > Dalej tak samo jak w poprzednim przepisie.
> > Wykwintność tego ciasta polega na jego konsystencji i smaku, zwłaszcza w
> > połączeniu z sernikiem.
> > pzdr.
>
> Dzieki za przepis, ale czegos nie rozumiem, gdzie ten ser?
> Ilona
>
>
Jeśli chcesz upiec serniko-makowiec, to robisz masę serową, taką jak na sernik
i wykładasz na masę makową. Pieczesz razem. Ja jeszcze daję czasami między
obie masy wiśnie z syropu. pzdr.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|