Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.ip
artners.pl!news.rmf.pl!not-for-mail
From: anna <a...@r...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: makowiec z ...sosem?
Date: Wed, 11 Dec 2002 15:38:01 +0100
Organization: RMF FM
Lines: 32
Message-ID: <3...@r...fm>
References: <3...@r...fm>
NNTP-Posting-Host: internauci.rmf.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: skipper.rmf.pl 1039617512 1960 193.111.26.81 (11 Dec 2002 14:38:32 GMT)
X-Complaints-To: a...@r...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 11 Dec 2002 14:38:32 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.73 [en] (WinNT; I)
X-Accept-Language: pl,en,hebrew
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:138384
Ukryj nagłówki
znowu sobie odpowiem, to zalosne ;))))
no wiec wygrzebalam ow przepis na parfait i naszly mnie watpliwosci.
przepis idzie tak:
PARFAIT DO SNU, CZYLI KREMOWE LODY MAKOWE Z SOSEM MIGDALOWYM
1 l + jeszcze troszke smietanki kremowki 30 % (najlepsza z Wyszkowa)
2 szkl. mielonego maku (jak na makowiec)
6 zoltek
migdaly
2 lyzki cukru pudru
2 kieliszki likieru amaretto
z zoltek robimy kogel-mogel, mieszamy go z makiem, dodajemy 1 l
smietanki.
zamrazamy.
sos: na patelni prazymy migdaly w calosci. potem kruszymy je walkiem pod
lniana sciereczka. dodajemy cukier puder, smietanke i likier.
no i ten sos.... czy te skladniki miesza sie na zimno??? czy jakos
podgrzac trzeba, zeby choc ten puder sie rozpuscil?
makowa panienka
;)
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)
|