Data: 2002-12-11 14:38:01
Temat: Re: makowiec z ...sosem?
Od: anna <a...@r...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
znowu sobie odpowiem, to zalosne ;))))
no wiec wygrzebalam ow przepis na parfait i naszly mnie watpliwosci.
przepis idzie tak:
PARFAIT DO SNU, CZYLI KREMOWE LODY MAKOWE Z SOSEM MIGDALOWYM
1 l + jeszcze troszke smietanki kremowki 30 % (najlepsza z Wyszkowa)
2 szkl. mielonego maku (jak na makowiec)
6 zoltek
migdaly
2 lyzki cukru pudru
2 kieliszki likieru amaretto
z zoltek robimy kogel-mogel, mieszamy go z makiem, dodajemy 1 l
smietanki.
zamrazamy.
sos: na patelni prazymy migdaly w calosci. potem kruszymy je walkiem pod
lniana sciereczka. dodajemy cukier puder, smietanke i likier.
no i ten sos.... czy te skladniki miesza sie na zimno??? czy jakos
podgrzac trzeba, zeby choc ten puder sie rozpuscil?
makowa panienka
;)
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)
|