Data: 2004-09-18 06:51:30
Temat: Re: marchewka... duzo tego ;D
Od: "ktosia" <k...@U...o2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Blazej Szymon Patrzalek" <b...@s...info_usunto> napisał w
wiadomości news:cif63s$bii$1@atlantis.news.tpi.pl...
> tak sie zastanawiam czy mozna zrobic surowke (marchew, jablko, sok z
cytryny
> i cukier do smaku), potem do sloikow i zapesteryzowac na zime ...
> jestem poczatkujacy w kuchni ;)
>
Zrobic mozna, ale sloiki muszisz pasteryzowac, to z kolei wiaze sie z
obrobka termiczna. Po pasteryzacji w sloikach nie bedzie juz surowizny. Mi
sie mazylo zrobienie sloikow z gazpacho i nic nie wykombinowalam na ten
temat.... MOze ktos ma pomysl na przechowywanie w sloikach zarelka , ktore
nie ma ochoty na podgrzewanie i chce zachowac swoje walory dlugo...
pzdr
Ktoska
|