Data: 2006-01-08 14:25:13
Temat: Re: marmite
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 05 Jan 2006 18:26:40 +0100, dogma <d...@N...wp.pl>
wrote:
>Sprowadzilam sobie od kolezanki z Londynu sloik marmite, glownie z
>kulinarnej ciekawosci...
>Podobno Angole jedza to z chlebem ale ja w taki sposob z cala pewnoscia
>tego nie wykorzystam...sama w sobie jest paskudna, cos w smaku
>przypominajace maggi o kolorze asfaltu i konsystencji masla czekoladowego...
>Czy ktos zna jakies przepisy w ktorych marmite
>wystepuje???...niekoniecznie jako podstawowy skladnik, ale jako dodatek...
>jak to wykorzystac, bo szkoda zeby stalo w szafce 2 lata bezproduktywnie...
>pozdrawiam
>Dogma
Jak masz TAKIE podejscie do rzeczy to lepiej komus oddaj :PPPPP
Ja jem na chlebie. GRUBO! najlepiej, zeby chleb byl jeszcze
cieply i domowej roboty z duza iloscia kminku. Do zup/sosow mozna
dodac, jak maggi. do slonych paluszkow kruchych badz a ciasta
francuskiego, ale specyfika marmite zawsze wyjdzie :)
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|