Data: 2004-09-23 13:13:20
Temat: Re: marynowana fasolka szparagowa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 26 Aug 2004 12:04:19 +0200, Krystyna Chiger
<k...@p...pl> wrote:
>Ewusek wrote:
>
>> chcialabym sie dowiedziec czy ktos z Was marynowal kiedys fasolke szparagowa
>> ? Jak smakowala ?
>> Chodzi mi po glowie marynata (ocet, woda, ziele ang, listek laurowy, miod) i
>> zastanawiam sie czy to dobry pomysl, poradzcie
>
>Marynuję co roku. W tym stoi już gotowa. Dosłodzenie zalewy miodem
>zamiast cukrem podoba mi się. Ale przyprawy pachnące daję inne
>- czosnek i koper, taki jak do ogórków. BTW, ten koper jakoś mi
>do strączkowych pasuje, bób ugotowany z taką łodygą jest dużo lepszy.
Ta fasolka to jest zupelne cudo..udalo mi sie , w towarzystwie
drugiej takiej lasej, zjesc cala miche fasolki zanim donioslysmy
ja na stol...
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|