Data: 2006-02-19 10:58:09
Temat: Re: marynowany imbir
Od: <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Serdecznie dziękuję!
Po szczelnym zamknięciu słoiczka także wyparzyć, jak np. ogórki?
Użytkownik "marek x" <m...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dt7kps$pkl$1@inews.gazeta.pl...
> Marynata z octu winnego, czosnku, listka laurowego i co tam kto jeszcze
lubi,
> odrobina cukru i soli. Wszystkie składniki marynaty zagotować, pozostawic
na
> dobę, następnie odcedzic. Imbir obrac, pokroić w plasterki i zalać
> przygotowany ibir w słoiczku, szczelnie zamknąć. Gotowe po około 2
miesiącech.
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
|