Data: 2006-02-19 12:08:36
Temat: Re: marynowany imbir
Od: "marek x" <m...@W...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<a...@n...pl> napisał(a):
> Serdecznie dziękuję!
> Po szczelnym zamknięciu słoiczka także wyparzyć, jak np. ogórki?
>
> Użytkownik "marek x" <m...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:dt7kps$pkl$1@inews.gazeta.pl...
> > Marynata z octu winnego, czosnku, listka laurowego i co tam kto jeszcze
> lubi,
> > odrobina cukru i soli. Wszystkie składniki marynaty zagotować, pozostawic
> na
> > dobę, następnie odcedzic. Imbir obrac, pokroić w plasterki i zalać
> > przygotowany ibir w słoiczku, szczelnie zamknąć. Gotowe po około 2
> miesiącech.
> >
> > --
> > Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
> http://www.gazeta.pl/usenet/
>
>
Oczywiście, pastetyzacja zawsze utrwala, a pozwala uniknąć konserwantów.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|