Data: 2009-02-12 18:56:45
Temat: Re: maszynka do chleba
Od: Tomasz Nowicki <t...@s...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 12 Feb 2009 18:14:32 +0100, Ikselka napisał(a):
> Możesz podać model i markę? - moja Alaska uparcie rumieni tylko boki i
> spód, wierzch jest raczej mało apetyczny, co mnie skutecznie już
> zniechęciło. Pieke zimą w piekarniku, ale latem dobrze byłoby mieć coś
> innego do wyboru.
Alaska, a jaki model? W każdym razie taka na jedno mieszadło.
Hinty:
- pojemnik smaruję oliwą przed zapodaniem składników
- ustawiam przyrumienianie na "średnio"
- używam mąki "Chleb polski", z amarantusem (gorzej rośnie) lub z orkiszem
(pięknie rośnie i się przyrumienia)
- stosuję maślankę (różnych firm) i ocet winny
T.
|